ORA DE SUPRAVIEȚUIRE URBANĂ – FII PREGĂTIT! REACȚIONEAZĂ!
ORA DE SUPRAVIEȚUIRE URBANĂ – FII PREGĂTIT! REACȚIONEAZĂ!

FAQ

Ce este “Planul de rezerva”?

În principiu, planul de rezerva, e “chestia aia” pe care o ții pentru “vremuri grele”. Îl pui în aplicare atunci când lucrurile de zi cu zi, merg extrem de prost.

În cazul nostru, “Planul de rezerva” este firma care administrează programul de instruire teoretică și practică denumit “Ora de supraviețuire urbană”. Are legătură cu siguranța personală în mediul urban. E un program pentru acele momente când lucrurile pot merge extrem de prost în viața de zi cu zi. Îl aplici și în caz de urgență. Indiferent că ai de-a face cu un hazard natural sau unul industrial, planul de rezervă te poate ține în siguranță. 

Ce pot învăța?

Participând la modulele noastre vei învăța cum să nu depinzi complet de autorități pentru a rezista mai bine unei situații de criză. Să nu cumva să îți imaginezi nu s-ar putea petrece în mediul urban, fie că e orașul natal, adoptiv sau de vacanță.

Vei dobândi cunoștințe generale și specifice despre situațiile de criză, evacuarea de urgență, planul de urgență al familiei, kitul de urgență și multe alte concepte aflate în strânsă legătură cu supraviețuirea în mediul urban. 

Vei reuși, de asemenea, să identifici mai ușor semnele pericolului, să înțelegi reacțiile în caz de urgență și vei participa la activități practice și exemplele care susțin informațiile teoretice.

Concret, la workshopurile noastre vei învăța să:

  • Îți setezi mentalitatea pentru supraviețuire,
  • Îți setezi prioritățile într-o situație de supraviețuire,
  • Îți creezi un plan de urgente pentru tine și familia ta,
  • Te descurci într-un oraș străin,
  • Îți pregătești locuința în așa fel încât să devină mai greu ținta spărgătorilor, 
  • Identifici tipologii și cum sa te descurci cu diverse tipuri de individ în vremuri de criza,
  • Treci neobservat în mediul urban, dacă îți dorești asta,
  • Îți creezi un kit pentru situații de urgență și cum să operezi acest kit,
  • Îți pregătești mașina pentru o evacuare de urgență.

Voi chiar respectați toate regulile pe care le expuneți?

DA! Cea mai mare parte dintre ele la noi sunt reflex. Unele dintre reguli deja au devenit o a doua natură după ani de exercițiu personal.

Aveți numai module care durează mult?

În principiu, fiecare dintre subiecte poate fi abordat individual, dar pentru o idee clară și completă asupra conceptului de supraviețuire urbană, e de preferat să abordăm împreună întreaga paletă de subiecte, grupate în cele 3 module principale de studiu, pentru care am și propus niște prețuri foarte competitive.

Totuși, dacă te interesează numai un anume aspect al supraviețuirii urbane, te rugăm să ne contactezi pentru clarificare și alegerea locului și momentului oportun.

Sigur, la un moment dat ai putea avea nevoie de unul dintre modulele cu aplicabilitate imediată, precum “exploratorul urban”. Totuși, cel mai important e ca tu să îți dai seama de asta.

Prezentați numai “teorie” ?

Nu, evident. Afirmațiile și prezentările sunt susținute cu exemple și, acolo unde e cazul, exersăm împreună. Desigur, nu e ca un curs de autoapărare, unde ești încărcat fizic, dar da, facem și “practică”.

Cine sunteți?

Specialiștii noștri, creatorii acestui curs sunt foști ofițeri MAI care au experiență de teren, nu birocrați. În echipă mai avem și personal cu experiență medicală și psihologie. Cu toții suntem suficient de ancorați în prezent și în realitate. Astfel putem să furnizăm informații clare și adaptate realității.

Specializările și diplomele noastre sunt / au fost obținute la instituții de aplicare a legii / instituții de învățământ din România și din străinătate. Dealtfel, mai importantă e experiența din viața reală, comparativ cu diplomele.

De ce aș alege workshop-urile voastre?

Simplu: suntem formatori cu experiență în domeniu. Cele prezentate ne sunt cunoscute personal și nu le citim prima dată. Vorbim în cunoștință de cauză, iar experiența se împletește cu pasiunea pentru acest gen de activități. Și, după cum știm, ceea ce faci din pasiune nu se numește muncă. Iar dacă nu ești la muncă, totul merge mai bine.

Așadar, ne alegi pentru că:

  • avem experiență în activități de teren,
  • domeniul nostru de expertiză nu e aflat la îndemâna oricui,
  • informațiile pe care le punem la dispoziție îți pot salva viața la un moment dat,
  • dacă deții informațiile transmise, nu mai depinzi total de autorități,
  • îți prezentăm acele concepte care să te ajute să poți decide tu legat de siguranța proprie.

Alegi să vii la workshopurile noastre pentru că te preocupă siguranța personală, iar internetul nu îți mai e suficient.

Unde țineți “cursurile”:

Locul principal de desfășurare a activităților noastre este în strada 11 iunie nr. 50, sector 4, București. Da, e în incinta clubului Fabrica. De ce? Simplu: supraviețuirea nu se face la birou. Situațiile de supraviețuire urbană se pot petrece acolo unde nu te aștepți. Principalul aspect al mentalității de supraviețuitor, este “împingerea limitelor” în afara zonei de confort. În plus, tragedia din Colectiv ne-a învățat că marile tragedii pot avea loc în locuri publice.

Totuși, planul de rezerva presupune mobilitate, deci ne deplasăm și în locul unde tu “ești confortabil” sau unde te vezi cu gașca. Nouă ne e indiferent, principiile sunt aceleași.

VOI CHIAR CREDEȚI CĂ VINE SFÂRȘITUL LUMII?

Nu și în niciun caz în forma din filme. Desigur, există o probabilitate ca la nivel global lucrurile să degenereze și atunci societatea, așa cum o știm noi să fie afectată până la limita superioară. Așa cum am văzut cu toții în pandemie, lucrurile nu sunt întotdeauna sigure total. Și dacă probabilitatea ca un eveniment să aibă loc nu e zero, atunci, la un moment dat, acesta se va produce. Observăm cu toții cum vremea e din ce în ce mai dură, devine extremă în anumite cazuri. Crize de tot felul (financiară, a gazelor, a energiei etc.)  se abat asupra omenirii, alături de războaie, mișcări stradale din diverse motive, atacuri, toate prostiile pământului. Și e suficient să te afli în locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Atunci, planul de rezerva e imperios necesar. Iar noi asta facem: te învățăm să sesizezi pericolul, să îți poți face singur planul de urgență.

Despre partea financiară.

Prezentarea unui subiect de discuție din cele abordate în pagina “ “Subiecte de supraviețuire urbană”” este cuprins intre 100 si 300 de lei pentru București, dacă se desfășoară la locul indicat de noi.

În rest, dacă aveți locul, noi venim cu plăcere, dar vedem cât costă închirierea locului.

Dacă ne deplasăm în afara Bucureștiului, se adaugă la preț, cazarea și transportul (cazare decentă, nu neapărat 5 stele, transport cu mașină).

De aceea, apreciem că modulele de curs sunt cele mai rentabile financiar. În plus, în afara Bucureștiului percepem un avans, iar grupa trebuie să fie de minim 5 persoane pentru modulul complet și 7 persoane, în oricare alt caz.

Pentru orice curiozitate, întrebare, propunere de subiect sau orice altă discuție:

0750.401.404

contact@supravietuireurbana.ro