ORA DE SUPRAVIEȚUIRE URBANĂ – FII PREGĂTIT! REACȚIONEAZĂ!
ORA DE SUPRAVIEȚUIRE URBANĂ – FII PREGĂTIT! REACȚIONEAZĂ!

DESPRE

Ora de supraviețuire urbană a început de fapt cu mult timp în urmă, pe când încă nu exista teama de pandemie si nici războiul nu era atât de aproape.

Acum auzi numai despre vremea haotică, despre ninsoare în aprilie, inundații catastrofice, caniculă, război cu amenințări nucleare, droguri și crime. Urmărind știrile, pare că lumea e aproape de final. Dar nu cred că e așa.

Și totuși NU te minți singur!

Nici măcar la tine în oraș NU ești în siguranță totală! Așa cum siguranța nu este permanentă, nici starea de pericol nu este continuă. 

Viața te poate “faulta” exact atunci când nu te aștepți. NU poți rămâne pasiv și ignorant. Nimeni și nimic pe lumea asta nu îți garantează că într-o situație de criză vei supraviețui. Supraviețuirea e o combinație de deprinderi, îndemânare, noroc, cunoștințe teoretice și mai ales voință.

Și totuși nu ne pregătim pentru că ne gândim la sfârșitul lumii. Ne pregătim pentru că suntem optimiști.

Dacă tu crezi că într-o situație de criză te va ajuta numai instinctul de supraviețuire, “gândurile bune” și „atitudinea pozitivă”, dar fără altă pregătire, nu citi materialele de pe acest site și nu te pregăti, in general. Dacă nu crezi că merită să încerci să scapi dacă se întâmplă ceva rău, e și mai simplu: nu te documenta deloc, rămâi „zen”, nu îți tulbura starea de spirit cu „informații neplăcute”.

Supraviețuirea nu e atunci când faci un grătar pe malul unui râu și bei un Cidru împreună cu colegii.

Supraviețuirea înseamnă lipsuri, mai multe decât îți poți imagina, dar mai ales puterea să treci peste ele. Înseamnă să îți înfrunți temerile, să lupți până la epuizare pentru a găsi o soluție. 

Supraviețuirea presupune uneori un efort extraordinar, lipsuri și durere. Totuși vei ajunge acasă la ai tăi, întreg.
Nu am fost și nu sunt „politically correct”, asa ca nici ceea ce scriu și spun nu este ceva care sa iti „linisteasca sufletul”. Dar cred ca spunand lucrurilor pe nume si constientizand pericolul, sansele de reusita cresc simtitor. Asa ca dincolo de instinct, instruieste-te.

Vino și învață. Ai șanse mai mari să scapi cu viață.

Pregătește-te fizic, intelectual și psihic.

Ora de supraviețuire urbana este un proiect de conștientizare și instruire în legătură cu capcanele, crizele și pericolele ce pot apărea în viața de zi cu zi. Totuși nu este un workshop de rețete de supraviețuire pe care le reții și scapi din orice situație.

În “ora de supraviețuire urbană” te învăț pas cu pas, cum să:

  • Îți setezi mentalitatea pentru supraviețuire,
  • Îți setezi prioritățile într-o situație de supraviețuire,
  • Îți creezi un plan de urgente pentru tine și familia ta,
  • Te descurci într-un oraș străin,
  • Îți pregătești locuința în așa fel încât să devină mai greu ținta spărgătorilor, 
  • Identifici tipologii și cum sa te descurci cu diverse tipuri de individ în vremuri de criza,
  • Treci neobservat în mediul urban, dacă îți dorești asta,
  • Îți creezi un kit pentru situații de urgență și cum să operezi acest kit,
  • Îți pregătești mașina pentru o evacuare de urgență.

Cu stimă,

Radu R. – Instructor