ORA DE SUPRAVIEȚUIRE URBANĂ – FII PREGĂTIT! REACȚIONEAZĂ!
ORA DE SUPRAVIEȚUIRE URBANĂ – FII PREGĂTIT! REACȚIONEAZĂ!

KIT DE EVACUARE BIROU


Kit de evacuare a biroului și rolul acestuia

Rolul unui kit de evacuare a biroului este să te ajute să degajezi biroul / locul de muncă în cât mai scurt timp.  Trebuie să te ajute să mergi relativ sigur și mai ales rapid spre locul de întâlnire, stabilit în planul de urgență. În cazul în care ești blocat, un minim de alimente neperisabile și mai ales apă, îți vor da posibilitatea să reziști o perioadă, până la intervenția echipelor specializate.

Cam ce regăsești într-un kit de evacuare a biroului:

Sursa de lumină. Rolul acesteia este evident, în condițiile în care prima și cea mai frecventă problemă întâmpinată în cazuri de urgență este lipsa alimentarii cu energie electrică. Sigur, nu toti suntem noaptea la serviciu. Am luat în calcul un caz extrem în care pătrunderea luminii naturale este obturată.

Protecție la intemperii. Sprinkler-ele aflate în clădirile de birouri pot constitui o problemă pentru cei aflați în clădire. În cazul în care locul sigur este situat la distanța nu strică să ai asupra ta și o protecție de ploaie. O pătura de supraviețuire asigură vizibilitatea de la distanță și conserva căldura corporală.

Hidratare. Un bidon sau pet cu apă, e oricând o idee excelentă. Fie și numai pentru că te poate ajuta sa cureți o rană sau să iți clătești gura de praf.

Semnalizare pericol. Fluierul poate fi utilizat în orice situație în care te simți în pericol. Poți să alertezi forțele de ordine dacă ești atacat/ atacata dar mai ales pentru a îți semnaliza poziția in cazul în care ești imobilizat sub o piesa de mobilier în birou sau în casă.

Tratare primară răni de mici dimensiuni sau gravitate. NU îți imagina că mini trusa medicală te va transforma în chirurg. Dar un plasture, un tifon, te poate ajuta în prima fază, până la primirea ajutorului calificat. Ai nevoie de ceva dezinfectant, precum rivanol, niste apa distilata, ceva unguent si plasturi.

Multifuncțional. Este oricând o unealtă folositoare. Are tot felul de componente utile în orice situație, nu numai în caz de urgență. De la tăietorul de sârme, până la lama zimțată, toate ustensilele sunt prezente.

Mască KN95 / FFP2 sau măcar un simplă, chirurgicală, protejează căile respiratorii. Ba chiar FFP2 și KN95, te ajută și cu fumul toxic, pentru o perioadă (destul de mică)

Eșarfă / Bandană / Shemagh – similar cu masca la o calitate mai joasă, dar mai au și alte posibile utilizări. O poți folosi ca pe o protecție de soare, garou, sau pentru fixarea pe lângă corp a unei mâini rupte ori luxate.

Ce aș mai lua eu la mine:

Pantofi sport cu talpă comodă dar rezistentă îți sunt ultra-necesari dacă ai de coborât de la etajul …X, unde ai tu biroul în Pipera. Și evacuarea de urgență poate avea loc oricând, nu numai de sfârșitul lumii. Eu nu aș vrea să alerg de nebun cu pantofi cu toc.

Mănuși de lucru ți-ar fi necesare în cel puțin două cazuri, adică dacă ai de îndepărtat cioburi, moloz, fiare ascuțite în drum sau dacă ai parte de un incendiu în clădire.  

Rangă de mici dimensiuni… sună extrem, dar te poate ajuta din plin dacă ești nevoit să evacuezi fără ajutor incinta. Nu ai nevoie de cine știe ce dimensiune, doar cât să poți debloca o ușă blocată de cutremur sau deformată de un incendiu.

Ceva de mâncare, adică niște batoane proteice (sau cum se numesc), biscuiți, “Eugenii”, orice. Important e să fie greu perisabile și să nu ocupe mult spațiu. Nu știi exact cât vei sta fără acces la facilitățile vieții tale de zi cu zi.

Un kit de evacuare a biroului, nu ocupă mult spațiu și nu atrage atenția.

Poate fi poziționat pentru a sta la îndemână permanent. Lasă rușinea și pune sub birou un astfel de kit, pentru că niciodată nu știi ce se poate întâmpla.

Concluzii:

Ideile de mai sus au in vedere strict evacuarea urgenta a biroului, in contextul in care afara se afla cineva care sa iti asigure integritatea. Il recomand pentru situatiile de zi cu zi, indiferent de locul unde ai biroul si ce lucrezi.

Unii specialisti, vorbesc despre The Get Home Bag, un bagaj cuprinzator, de mari dimensiuni, pe care eu unul il am in portbagajul masinii. Despre el vom povesti cu alta ocazie.

O imagine oarecum reprezentativă pentru acest mic bagaj.

My EDC

M-a întrebat cineva recent ce am eu cu mine zi de zi, adică EDC-ul meu. Adevărul e că atunci când vorbești despre […]